6 Ocak 2013 Pazar

Pazar Gunu Muhabbetleri # 1

Merhabalar , herkese mutlu pazarlar...
Kapali , karanlik,soguk ama mevsimine gore cok da soguk diyemeyecegim bir hollanda sabahi , gunlerden pazar ! 
Hollandanin en sevmedigim yani havanin surekli kapali olmasi, yaz yada kis olmasi ,yagmur yada kar olmasi onemli degil , sabah olmasi yada saatin kac oldugu hic onemli degil. Yilin 365 gununde 350 gun gunes yok.
Turkiye gibi iklimi mukemmel bir diyardan gelip burda yasayan herkes bu kasvetli havadan dert yanar durur.Hele ki kisin, depresyona girmeyen arkadasim yok :)  Bir Adanali olarak da en basta ben yakiniyorum bu durumdan. Evim normal sartlarda cok aydinlik oldugu halde gunduz bile lambalari acik oturuyorum. daha fazla aydinlik olsun ki daralmayayim , uykum gelmesin,kasvet cokmesin diye.
Toplamda uc bucuk yildir burdayim ve hic boyamadigim sari saclarimin burda gunesliksizlikten renginin koyulastigini dusunuyorum (annemlerde ayni fikirdeler benimle) ayni sekilde tenim de o kadar beyazlasti ki zombi gibi cikiyorum fotograflarda...
Bu sabah kizim sayesinde saat 6 da uyandik,tamam o saatte heryerin gece misali kapkaranlik olmasi normaldi de havanin saat 8.45 de aydinlanmasi normal mi sizce ? evet burda hava kisin bu saatlerde aydinlaniyor yukarida belirttigim gibi ne kadar aydinlik oldugu da malum.
Turkiyeyi dusunuyorum,simdi orda  gokyuzunun ne kadar mavi, bulutlarin nasilda beyaz olduklarini tahmin edebiliyorum. 25 yil orada yasadim , bunun farkinda miydim , hayir! ne kadar da aptalmisim kiymetini bilmemisim, kalin perdeler takmisim pencerelere ,simsiki kapamisim gunes girmesin de rahat rahat uyuyayim diye.simdilerde anliyorum degerini , o parlak gunleri ozluyorum.
Sanirim beni memleketim cagiriyor , bi kacamak yapma zamanim gelmis :))
Her neyse,bu kadar anlattim ,penceremden henuz cekmis oldugum bir fotografi da paylasip gerisini size birakiyorum.Bakin bakalim anlattigim kadar var mi :))



Sizlere isil isil , mis gibi , cok cok mutlu pazarlar...

6 yorum:

  1. OOOOf hem salep yok hem güneş nasıl memleket orası. Kaç gel sen arkadaşım memleketine bırak oralarda da Hollandalılar yaşasın:))) Şaka bir yana zor iş gurbet Allah sabırlar versin.Neyseki eşin ve güzeller güzeli kızın var yanında:)sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim , burda olmanin artilarida var eksileri de boyle boyle sabrediyoruz. Cekirdek aile olarak mutlu ve huzurluyuz bin sukur. Artik blogumda var , sahlep de olmasin dostlar olduktan sonra :))

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    bloguma ziyaretiniz için teşekkürler.
    sizin blogunuz da çok güzel başlamış umarım devam edersiniz..
    Hollandada ablam yaşıyordu. ben onları ziyarete gittiğimde de hava hep kapalıydı :) hoşuma gitmişti aslında ozmanlar.. ama dediğiniz gibi hergün hergün o kapalı hava bunaltabilir insanı. en iyisi siz bir nescafe alıp camın önünde br koltuğa kıvrılın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iade i ziyarete geldiginiz icin bende cok tesekkur ederim. Ayrıca bugün için vermiş olduğunuz fikri sevdim :) sevgilerimle...

      Sil
  4. 2011'in Mayıs ayında Amsterdam'daydım. Ama İstanbul'da kış kıyametken Amsterdam da bahar vardı. Herkes yazlık kıyafetler içindeydi. Hava da çok sıcaktı. Akşam da hava 22:30 gibi kararıyordu. Valla ben bayılmıştım oraya ama herhalde ender zamanlarından birini yaşamışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oylee cok sansliymissiniz :) havanin gec karardigi ve insanlarin nadiren bulduklari gunesli gunlerde sortlar,terlikler,bikinilerle gezdikleri dogrudur :))

      Sil