3 Ocak 2013 Perşembe

Duru ile Geziyorum # BARCELONA

Henuz cok yeni bir blogum var. Sizlerle neler paylasabilirim diye dusunuyordum ki aklima bu baslik geldi.
 Biz esimle bebegimiz dogmadan once de geziyorduk ve  bebegim olacagini ogrendigimde bu gezilere uzun bir ara verecegimizi saniyordum. ancak dusundugum gibi olmadi hic, duru bize hic bir zaman engel olmadi nereye gidersek bizimle gel(iyor)di ve bu da gezimizin daha bir 
eglenceli olmasini sagladi :))
23 nisan 2012 de Duru henuz 7 aylik iken esim bir seminer icin Barcelona ya gidecekti ve bizimde istersek ona eslik edebilecegimizi ,kendisi seminerdeyken anne-kiz ispanyada gezebilecegimizi soyledi.
once biraz tereddut ettim tabii , 
tek basima bebegimle hic tanimadigim sokaklarda ne isim olurdu? 
Ancak gezip gorme hevesim galip geldi ve guzel anilar toplamak icin bizde dustuk yollara :)
Iyi ki de gitmisiz Barcelona ya bayildim,o genis caddeler,tarihi ve modern yapitlar,gec saatlere kadar acik magazalar,civil civil sokaklar,insanlar,yemekler...vs vs vs hepsi beni benden aldi.
Buarada unutmadan uc gece konakladigimiz Hotel Le Meridien avrupa gordugum en iyi otellerdendi. Temizlik,hizmet,yemek her konuda cok basarililardi tavsiye ederim.Ayrica konum olarak da tam merkezi bir yerde ,meshur La Rambla Caddesi uzerindeydi.
 Istanbuldaki Istiklal Caddesini andiran bu cadde barcelonada mutlaka gorulmesi gereken yerlerden.
uzun caddenin bir ucu Catalunya Meydani diger bir ucu ise Port Vell limani.
Kizimla ve seminerden arta kalan zamanlarda esimle bu yolu bol bol arsinladik. Magazalari ,standlari dolastik , limanda deniz havasi aldik...


Barcelona da limana cok yakin bir konumda gorebileceginiz Kristof Kolomb heykeli bulunuyor. Bu heykel Kolomb'un Amerika kesfinden dondukten sonra ilk varis noktasini simgeliyor.

Kristof Kolomb heykeli resminin yanindaki resim ise Teleferic de Montjuic. Bol Barcelona manzarasi gormek isteyen turistler icin yapilmis keyif dolu bir macera. Biz bu macerayi yasayamadik,insallah bir daha ki gidisimizde diyorum :)


Bu fotograf kolaji da La Boqueria kapali pazarindan. Bu pazarda La Rambla Caddesi uzerinde bulunuyor ve turistlerin cok ilgisini cekiyor...

veeee Barcelonanin simgesi gorkemli Sagra da Familia. 1882 yilinda Antoni Gaudi tarafindan yapimina baslanan ve hala da bitirilemeyen kilise. 

Antoni Gaudi imzasi tasiyan diger bir unlu yapi ise Casa Mila turkcesi tas ocagi imis. Bu bina Passeiy de Gracia Bulvarinda bulunuyor.


Barcelona Katedrali sehrin tam merkezinde bulunuyor.


Bu yapi ise Montjuic tepesinde bulunan Mnac yani Barcelona Museu de Nacional  d'Art Catalunya

Biz Barcelona gezimizde bir cok gezide yaptigimiz giibi city tour aldik. Hop On & Hop Off touristic bus ile gezdik.Bu sayede her yeri gormus olduk.Bol bol fotograf cektik.
Barcelona da yedigimiz deniz urunleri ve tapaslar da cok guzeldi.
tadi hala damagimda...

Bol fotografli bir post oldu ve paylasacaklarim hala bitmedi. Umarim sIKILmadiniz. simdi sira en guzellerinde. Benim kartpostallarim da...






2 yorum:

  1. Merhabalar iadeyi ziyarete geldim.Blog dünyasına hoşgeldiniz. Ne güzel bir gezi olmuş.Hele hele Duru maşallah ne tatlı bir bebek:)) Bu arada üye olmak istedim ancak bir bağlantı bulamadım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Pembe makara hosgeldiniz. Blog sayfami begendiginizi umuyorum. Yorumlariniz ve fikirleriniz benim icin cok degerli. Blogumu izlemek icin url olarak kopyalayip kendi izlediginiz bloglara ekleyebilirsiniz. Bunun disinda bir kisa baglanti yolu sayfama eklemeye calisacagim. Cok tesekkur ediyor sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil